Αόρατοι Νάρθηκες Invisalign

Η ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες είναι μια θεραπεία υψηλής ποιότητας η οποία ανήκει στην κατηγορία των μη ορατών μηχανισμών. Πρόκειται για τρόπο θεραπείας που πραγματοποιείται με μια διαδοχική σειρά από διαφανείς πλαστικές μεμβράνες (νάρθηκες), κατασκευασμένες σε ειδικά εργαστήρια του εξωτερικού, που μετακινούν σταδιακά τα δόντια στη φυσική τους θέση.

Το σχέδιο θεραπείας

Το σχέδιο θεραπείας, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε κάθε ορθοδοντική θεραπεία, καταστρώνεται από τον ορθοδοντικό σε τελική πάντα συνεννόηση με τον ασθενή. Αυτό είναι κάθε φορά το καλύτερο δυνατό για τον ασθενή και αποσκοπεί στην επίτευξη καλής στοματικής υγείας όπως και σε όμορφο και λαμπερό χαμόγελο. Είναι ανεξάρτητο από τη μέθοδο θεραπείας. Είναι επίσης ευθύνη που βρίσκεται στα χέρια του ορθοδοντικού. Το πρώτο σωστό βήμα λοιπόν έγινε με την επιλογή του σωστού σχεδίου θεραπείας.

Το ξεκίνημα της διαδικασίας

Ο ψηφιακός σαρωτής iTero αποτυπώνει γρήγορα και με ακρίβεια, δόντια και μαλακούς ιστούς στο στόμα (είναι ακίνδυνος καθώς χρησιμοποιεί το φως και όχι ακτινοβολία), χωρίς τη δυσανεξία των κλασσικών αποτυπωμάτων. Με τον ψηφιακό σαρωτή η λήψη αποτυπωμάτων έχει μετατραπεί σε μια άνετη και θετική εμπειρία. Από εδώ και πέρα παρέχεται η δυνατότητα στον γιατρό να παρέμβει για τυχόν διορθώσεις στη θεραπεία και να καθορίσει λεπτομερώς τα διάφορα στάδιά της ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή.

Το αποτέλεσμα από την αρχή κιόλας

Τα ψηφιοποιημένα εκμαγεία δίνουν τη δυνατότητα να μελετήσουμε και να συζητήσουμε τόσο δια ζώσης όσο και από απόσταση οποιοδήποτε θέμα αφορά τις αποτυπωμένες περιοχές. Επίσης γίνονται εύκολα και γρήγορα οι προσομοιώσεις των θεραπειών (simulations), δηλαδή, σχεδιάζουμε και προβλέπουμε από την αρχή ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Ρωτήστε μας σχετικά. Με τη βοήθεια του ειδικού λογισμικού software ClinCheck® της Align Technology γίνεται προσομοίωση της θεραπείας σε κάθε στάδιο της και φυσικά αναπαρίσταται το αποτέλεσμα. Βλέπει δηλαδή κάποιος πριν ξεκινήσει η θεραπεία, στον υπολογιστή, το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, τα δικά του δηλαδή δόντια αλλά στην νέα φυσιολογική τους πλέον θέση!

Πως λειτουργεί

Από κει και πέρα παράγονται οι μεμβράνες και αποστέλλονται στον γιατρό. Ο ασθενής κάθε δύο έως τέσσερις περίπου εβδομάδες προσέρχεται στο ορθοδοντικό ιατρείο όπου κάθε φορά αξιολογείται η πρόοδος της θεραπείας και αλλάζει τους νάρθηκες με νέο ένα σετ το οποίο φέρνει κάθε φορά τα δόντια και πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα!

Φοριέται παντού αλλά ... «no problem», δε φαίνεται τίποτε

Οι νάρθηκες ή αλλιώς τα aligners, φοριούνται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και αφαιρούνται μόνο στο φαγητό και στο πλύσιμο των δοντιών. Επειδή είναι πολύ λεπτοί και εντελώς διάφανοι δεν ενοχλούν, επιτρέπουν ανεμπόδιστα την ομιλία και την συναναστροφή με τους γύρω χωρίς το ψυχολογικό εμπόδιο πολλών ενηλίκων με τα Brackets.
Το ιατρείο είναι πιστοποιημένο για τη χρήση του συστήματος Invisalign το οποίο αποτελεί αξιόπιστη και ολοκληρωμένη λύση σε ό, τι αφορά το είδος αυτό της θεραπείας.

Πλεονεκτήματα:

  • Εντελώς αόρατη μέθοδος
  • Δεν ενοχλεί κατά την ομιλία ή τη μάσηση.
  • Εύκολη και ανώδυνη τοποθέτηση
  • Το αποτέλεσμα είναι προβλέψιμο από την αρχή της θεραπείας.
  • Εύκολος καθαρισμός των δοντιών μετά από κάθε γεύμα, εφόσον αφαιρούνται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα!