Συμβουλες για βουρτσισμα


Καταρχάς, να τονίσουμε ότι για να έχουμε ένα όμορφο, λαμπερό αλλά και υγιές χαμόγελο πρέπει να φροντίζουμε σωστά τα δόντια και τα ούλα μας. Αυτό πρέπει να αποτελεί μέριμνα όλων των ανθρώπων είτε φορούν σιδεράκια είτε όχι!

Αν όμως επιπλέον τυχαίνει να φοράμε και σιδεράκια, τότε το βούρτσισμα των δοντιών γίνεται μια υπόθεση πολύ σημαντική! Δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε διότι οι μόνιμοι αυτοί μηχανισμοί εγκλωβίζουν περισσότερες τροφές απ' όσες θα έμεναν αν δεν φορούσαμε. Από το σωστό λοιπόν και τακτικό βούρτσισμα εξαρτάται η στοματική μας υγιεινή και το αισθητικό αποτέλεσμα της θεραπείας.
Γι' αυτό ακολουθούν βασικές οδηγίες και συμβουλές για ένα καθαρό και υγιές χαμόγελο με σιδεράκια!

Περισσότερα...Συμβουλες για βουρτσισμα

Συμβουλες διατροφης στην ορθοδοντικη θεραπεια

Γενικά

  • Όταν φοράμε σιδεράκια πρέπει να σκεφτόμαστε ...δύο φορές τη διατροφή μας!
  • Πρέπει να τρώμε ό, τι μπορεί να απομακρυνθεί από τα δόντι και τα σιδεράκια.
  • Όσο λιγότερα γλυκά, ζαχαρωτά, σοκολάτες κλπ καταναλώνουμε τόσο μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης τερηδόνας και ουλίτιδας ανεξάρτητα από το εάν φορά κανείς σιδεράκια ή όχι. Άλλωστε, η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης έχει πολλές και ποικίλες βλαβερές συνέπειες για τον οργανισμό, όπως παχυσαρκία, καρδιολογικές παθήσεις κλπ.

Περισσότερα...Συμβουλες διατροφης στην ορθοδοντικη θεραπεια

Συμβουλες σε περιπτωση αναγκης

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε μικρά προβλήματα ή ενοχλήσεις που έχουν σχέση με τις ορθοδοντικές συσκευές ή με ερεθισμούς στη στοματική κοιλότητα.

Οδηγίες σε περίπτωση ανάγκης

Περισσότερα...Συμβουλες σε περιπτωση αναγκης

orthodontiki.com.gr . All rights reserved.