Photo Magazine Fill 319x255

Διαβάστε δημοσιεύσεις σε περιοδικά και εφημερίδες που κατά καιρούς φιλοξενούν άρθρα του Ορθοδοντικού Κωνσταντίνου Μάρκου.

Χρειάζεται το παιδί μου ορθοδοντική θεραπεία; Ποτέ πρέπει να ανησυχώ;

Xreiazete To Paidi Mou Orthodontiki Fill 250x334Διαβάστε το άρθρο του Ορθοδοντικού Κωνσταντίνου Μάρκου στο Περιοδικό "Δυτικές Ματιές" για το πότε χρειάζεται το παιδί ορθοδοντική θεραπεία και πότε πρέπει ένας γονιός να ανησυχήσει και να επισκεφθεί με το παιδί του τον ορθοδοντικό;

Χρειάζεται το παιδί μου ορθοδοντική θεραπεία; Ποτέ πρέπει να ανησυχώ;

Ορθοδοντική για ίσια δόντια και όμορφα χαμόγελα για όλους

Orthodontiki Gia Isia Dontia Kai Omorfo Xamogelo Fill 250x167Διαβάστε το άρθρο του Ορθοδοντικού Κωνσταντίνου Μάρκου, στο περιοδικό free press ΔΥΤΙΚΕΣ ΜΑΤΙΕΣ που αφορά την ορθοδοντική θεραπεία, πότε τα παιδιά ξεκινούν την ορθοδοντική, ποιες είναι οι μέθοδοι ορθοδοντικής και τι γίνεται στις περιπτώσεις ενηλίκων που χρειάζονται ορθοδοντική θεραπεία

Ορθοδοντική για ίσια δόντια και όμορφα χαμόγελα για όλους

Εισαι ενηλικας και χρειαζεσαι σιδερακια; Χαμογελασε ελευθερα γιατι τωρα δε φαινεται τιποτα..

Famous Orthodontics Fill 402x268Αναρωτιέσαι πώς γίνεται και όλοι οι διάσημοι έχουν αστραφτερό χαμόγελο και ολόισια δόντια; Νομίζεις πως η φύση στάθηκε γενναιόδωρη μόνο σε εκείνους; Μήπως θα θελες και εσύ να χαμογελάσεις επιτέλους άφοβα και χωρίς να ντρέπεσαι; 

Σήμερα, η εξέλιξη και οι δυνατότητες της ορθοδοντικής δίνουν λύσεις και στον ενήλικα ασθενή και υπόσχονται να αποκαταστήσουν το πρόβλημα των «στραβών δοντιών» χαρίζοντας αυτοπεποίθηση και επιτυχίες. Και μάλιστα, χωρίς να επηρεάσουν αρνητικά την αισθητική του καθ' όλη τη διάρκεια της θεραπείας! Αλλά πως γίνεται αυτό;

Τρόποι θεραπείας

Περισσότερα...Εισαι ενηλικας και χρειαζεσαι σιδερακια; Χαμογελασε ελευθερα γιατι τωρα δε φαινεται τιποτα..

Γλωσσικη Ορθοδοντικη

Logo Pink Fill 250x58

Διαβάστε το άρθρο του Ορθοδοντικού Κωνσταντίνου Μάρκου, στο περιοδικό madame FIGARO που μας μιλάει για τις «αόρατες μεθόδους ορθοδοντικής» απευθυνόμενος σε όλους όσους αναζητούν θεραπεία, αλλά δεν μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους με ορατά σιδεράκια.

Γλωσσική Ορθοδοντική.

Ορθοδοντικη µε απλα λογια και για ολους

Διαβάστε το άρθρο του Ορθοδοντικού Κωνσταντίνου Μάρκου στο περιοδικό "Άπειρος Χώρα" και ενημερωθείτε για όσα προσφέρει η Ορθοδοντική στο σύγχρονο άνθρωπο.

Ορθοδοντική με απλά λόγια και για όλους.

Με το παρόν κείμενο επιχειρείται μια σύντομη και όσο το δυνατόν απλοποιημένη παρουσίαση της ειδικότητας της ορθοδοντικής και των όσων αυτή μπορεί να προσφέρει στο σύγχρονο άνθρωπο.

Τι είναι Ορθοδοντική;

Ορθοδοντική είναι η ξεχωριστή ειδικότητα της Οδοντιατρικής η οποία ασχολείται με την σωστή διάταξη των δοντιών στις γνάθους, τη σωστή σχέση των δοντιών των γνάθων μεταξύ τους, και επομένως είναι η ειδικότητα που εξασφαλίζει την σωστή λειτουργία του στοματογναθικού συστήματος και την αρμονία του προσώπου που αυτή συνεπάγεται.
Χαρίζει δηλαδή όμορφο χαμόγελο!

Ποιος ασκεί την Ορθοδοντική;

Ο Ορθοδοντικός είναι οδοντίατρος ο οποίος μετά την οδοντιατρική έχει επιπλέον εξειδικευθεί αποκλειστικά στην ορθοδοντική (3 χρόνια τουλάχιστον) σε πανεπιστήμιο της Ελλάδας ή του εξωτερικού και εχει αναγνωριστεί από το Ελληνικό κράτος με τον τίτλο “ειδικός ορθοδοντικός”. Έτσι είναι ο μόνος κατάληλος να αντιμετωπίσει τα ορθοδοντικά προβλήματα με την απαραίτητη γνώση και συνέπεια. Μόνο το 6% των οδοντιάτρων είναι ορθοδοντικοί.

Στραβά δόντια. Γιατί;

Σε πολλές περιπτώσεις για τα στραβά δόντια ευθύνονται γενετικοί παράγοντες. Σε άλλες περιπτώσεις αναπτύσσονται από εξωγενή αίτια (πχ θηλασμός δακτύλου, πρόωρη εξαγωγή νεογιλών δοντιών κλπ) ενώ σε πολλούς ασθενείς συνυπάρχουν και τα δύο.

Γιατί είναι απαραίτητο να ισιώσω τα δόντια μου;

Στραβά δόντια έχουν μεγαλύτερη τάση στήν τερηδόνα και είναι πιο εύκολο να τραυματιστούν ή να σπάσουν. Η κλινική εικόνα της περιοδοντοπάθειας επιβαρύνεται σε άτομα με κακή σύγκλειση.
Προβλήματα σύγκλεισης είναι συχνά η αιτία για πόνους στην κροταφογναθική διάρθρωση και πονοκεφάλους ενώ μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ομιλία, την μάσηση ή ακόμη και την αναπνοή. Τέλος η ορθοδοντική προσφέρει κάτι εξαιρετικά σημαντικό στην καθημερινή συναναστροφή μας με τους άλλους ανθρώπους...
ΟΜΟΡΦΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ
Δηλαδή αυτοπεποίθηση και περισσότερη σιγουριά για τον εαυτό μας.
Το όμορφο και υγειές χαμόγελο αντανακλά αίσθημα επιτυχίας καθώς σωματικής και ψυχικής υγείας.

Πρώτη εξέταση. Πότε;

Η Αμερικανική Ορθοδοντική Ομοσπονδία συνιστά σε όλα τα παιδιά την ηλικία των 6 έως 7 ετών να επισκέπτονται τον ορθοδοντικό για τον απαραίτητο ορθοδοντικό έλεγχο.
Ο χρόνος έναρξης της θεραπείας είναι διαφορετικός και απόλυτα εξατομικευμένος για τον κάθε ασθενή ανάλογα με το πρόβλημα.
Στην πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο μας γίνεται μια πρώτη κλινική εξέταση για να προσδιοριστεί εάν υπάρχουν ορθοδοντικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα η να επιβεβαιωθεί πως το παιδί δεν έχει ανάγκη θεραπείας.
Η πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο μας δεν επιβαρύνει οικονομικά τον ασθενή. Για την τελική διάγνωση και μόνο στην περίπτωση που πρέπει να γίνει θεραπεία απαιτούνται ακτινογραφίες, εκμαγεία και φωτογραφίες ώστε να καταρτιστεί το ιδανικό σχέδιο θεραπείας για κάθε περίπτωση.

Μήπως πονάει;

Η επίσκεψη στον οδοντίατρο φοβίζει τόσο ορισμένα παιδιά όσο και κάποιους ενήλικες. Στον ορθοδοντικό όμως δεν εκτελείται καμία οδοντιατρική πράξη και επομένως δεν πονάει καθόλου καμία από τις επισκέψεις.

Brackets ή μασελάκια;

Υπάρχουν τόσο ορθοδοντικοί μηχανισμοί που κολλιόνται πάνω στα δόντια (Brackets) όσο και κινητοί (μασελάκια). Η κάθε τεχνική έχει συγκεκριμένες ενδείξεις και αντενδείξεις. Η επιλογή τους σε κάθε περίπτωση διαφέρει ανάλογα με το είδος του ορθοδοντικού προβλήματος και η απόφαση λαμβάνεται σε συνεργασία με τον ασθενή.

Ακριβή θεραπεία ή μύθος;

Το κόστος θεραπείας εξαρτάται από το πρόβλημα και το είδος της θεραπείας. Άλλωστε η εξόφληση γίνεται σε τέτοιο βάθος χρόνου και με τέτοιο τρόπο (τμηματικά) ώστε να είναι η θεραπεία εφικτή για όλους. Η δαπάνη για την θεραπεία είναι μια επένδυση των γονέων που αφορά την υγεία του παιδιού, την οποία το παιδί θα έχει ως εφόδιο στην κοινωνική επαγγελματική και προσωπική ζωή του για πάντα.

Ορθοδοντική στους ενήλικες

Η Ορθοδοντική είναι δυνατό να εφαρμοστεί σε κάθε ηλικία! Το 25-35% των ορθοδοντικών ασθενών στο δυτικό κόσμο είναι ενήλικες. Η ορθοδοντική θεραπεία υποδηλώνει στο δυτικό κόσμο καλώς εννοούμενη ενασχόληση και φροντίδα υψηλού επιπέδου του εαυτού μας.
Εξ άλλου, το όμορφο χαμόγελο, η στοματική υγεία και η ποιότητα ζωής που συνεπάγονται δεν πρέπει είναι μόνο προνόμιο των παιδιών αλλά αγαθό για τον καθένα.

“Aόρατοι" μηχανισμοί;

Η ανάγκη για πιο… διακριτικές ορθοδοντικές θεραπείες κυρίως στους ενήλικες ασθενείς οδήγησε σε αναζήτηση λύσεων χρησιμοποιώντας μέσα και τεχνικές λιγότερο εμφανή. Έτσι ο σύγχρονος ορθοδοντικός έχει μία σειρά από προτάσεις στη διάθεσή του ώστε η θεραπεία να γίνεται αποδεκτή χωρίς να επιβαρύνει τον ασθενή με το άγχος της καταστρατήγησης της εμφάνισής του.
Έτσι:
Ειδικά κατασκευασμένα Brackets τοποθετούνται από την εσωτερική επιφάνεια των δοντιών και δεν φαίνονται!! Επίσης υπάρχει η δυνατότητα θεραπείας με διαφανείς νάρθηκες. Η επιλογή της μιας ή της άλλης μεθόδου γίνεται με βάση το πρόβλημα και τις επιμέρους απαιτήσεις του ασθενούς. Τα κεραμικά (λευκά brackets) αποτελούν έναν επίσης πολύ καλό και αισθητικά αποδεκτό τρόπο θεραπείας τόσο για παιδιά αλλά κυρίως για ενήλικες.

Πόσο χρόνο διαρκεί η ορθοδοντική θεραπεία

Εξαρτάται από το είδος του προβλήματος την συνεργασία και την συνέπεια του ασθενούς. 16 έως 24 μήνες είναι ένας ενδεικτικός μέσος χρόνος θεραπείας.

Ο Κωνσταντίνος Α. Μάρκου είναι ειδικός Ορθοδοντικός διδακτωρ της Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου του Giessen στην Γερμανία, ειδικευμένος στο ίδιο πανεπιστήμιο
στο οποίο εργάστηκε και ως έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης.
Από το 2008 διατηρεί ορθοδοντικό ιατρείο στο Περιστέρι
Εθνικής Αντιστάσεως 7
121 34, Περιστέρι
τηλ.: 210 5777337
κιν.: 690 9001033

 

 

Οταν το ροχαλητο δεν ειναι μονο ενοχλητικο

Article 1 Fill 250x166

 

Διαβάστε το άρθρο του Ορθοδοντικού Κωνσταντίνου Μάρκου στο Περιοδικό "Δυτικές Ματιές" για το ενοχλητικό ροχαλητό και ενημερωθείτε για τη σπουδαιότητα του ύπνου και όλες τις προϋποθέσεις ώστε το άτομο να ξεκουράζεται πραγματικά κατά τη διάρκειά του.

Όταν το ροχαλητό δεν είναι μόνο ενοχλητικό.

Το μυστηριο των «στραβων δοντιων»

Article 2 Fill 250x222

 

 

 Διαβάστε το άρθρο του Ορθοδοντικού Κωνσταντίνου Μάρκου στο Περιοδικό "Δυτικές Ματιές" για τα στραβά δόντια και ενημερωθείτε για το ποιοι παράγοντες εμπλέκονται στην δημιουργία τους και πως μπορούμε να έχουμε ένα όμορφο χαμόγελο!

Το μυστήριο των «στραβών δοντιών».

7+1 Απαντησεις για την Ορθοδοντικη στα Παιδια

Article 3 Fill 250x167

 

Διαβάστε το άρθρο του Ορθοδοντικού Κωνσταντίνου Μάρκου στο Περιοδικό "Δυτικές Ματιές" για την ορθοδοντική στα παιδιά, πότε πρέπει να ξεκινάει και όλες τις απαντήσεις για τα ερωτήματα που απασχολούν τα παιδικά χαμόγελα!

7+1 Απαντησεις για την Ορθοδοντικη στα Παιδια