Γλωσσικά Σιδεράκια ή Διαφανείς Νάρθηκες

Invisalign Vs Lingual Braces

Οι γλωσσικοί ορθοδοντικοί μηχανισμοί αποτελούνται από σιδεράκια, τα οποία τοποθετούνται στο εσωτερικό των δοντιών, είναι μόνιμα κολλημένα και ενώνονται μεταξύ τους με σύρμα για να “ισιώσουν” σταδιακά τα δόντια.
Από την άλλη πλευρά, οι διαφανείς νάρθηκες είναι αφαιρούμενοι μηχανισμοί, οι οποίοι καθοδηγούν απαλά τα δόντια στη σωστή θέση τους.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ

  • Τα γλωσσικά σιδεράκια είναι απόλυτα κρυμμένα πίσω από τα δόντια χωρίς να μπορούν να τα διακρίνουν οι άλλοι.
  • Είναι κατάλληλα για όλους και μπορούν να ισιώσουν ακόμα και δύσκολους συνωστισμούς των δοντιών, όπως χασμοδοντίες ή χειρουργικά περιστατικά.
  • Παρέχουν στον ορθοδοντικό τον μέγιστο έλεγχο πάνω στην κίνηση των δοντιών, εξασφαλίζοντας μεγάλη ακρίβεια στο θεραπευτικό αποτέλεσμα.
  • Είναι κολλητά οπότε δεν χρειάζεται το άτομο που τα φορά να τα αφαιρεί κατά τη διάρκεια των γευμάτων και δεν υπάρχει ο φόβος να τα χάσει.

Περισσότερα...Γλωσσικά Σιδεράκια ή Διαφανείς Νάρθηκες

Γλωσσικά Σιδεράκια

Appareil Dentaire Invisible Lingual 1024x682 Fill 600x400

Τα γλωσσικά σιδεράκια είναι σιδεράκια τοποθετημένα στην εσωτερική πλευρά των δοντιών. Η εφαρμογή τους ξεκίνησε τη δεκαετία του ΄70 όταν κάποιοι ορθοδοντικοί ξεκίνησαν να τοποθετούν σιδεράκια στην πίσω πλευρά των δοντιών των ασθενών τους.
Από τότε έχουν περάσει περίπου 50 χρόνια και η γλωσσική ορθοδοντική έχει εξελιχθεί. Έτσι, τα γλωσσικά σιδεράκια είναι σήμερα πιο άνετα και πιο αποτελεσματικά σε σχέση με παλαιότερα.

Περισσότερα...Γλωσσικά Σιδεράκια

Ορθοδοντική στην εφηβεία

Teen Braces Fill 613x409

Όπως είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, η πρώτη προληπτική επίσκεψη στον ορθοδοντικό πρέπει να γίνεται στην ηλικία των 7ετών. Βέβαια, σπάνια ξεκινά μια θεραπεία στην ηλικία αυτή. Συνήθως η πιο κατάλληλη χρονική στιγμή είναι μέσα στο διάστημα των επόμενων 3-4 ετών, δηλαδή μέχρι την ηλικία των 11-12 ετών. Τον ακριβή χρόνο θα τον κρίνει πάντα ο ορθοδοντικός ιατρός. 

Πολύ συχνά, όμως, επισκέπτονται τον ορθοδοντικό και έφηβοι, οι οποίοι έχουν ανάγκη ορθοδοντικής θεραπείας. Έτσι, με βάση και τα προηγούμενα προκύπτουν διάφορα ερωτήματα και προβληματισμοί: “Θα είναι καλό το αποτέλεσμα; θα αποκτήσω το χαμόγελο που ονειρεύτηκα;” 

Πράγματι, η θεραπεία στην εφηβεία πιθανόν να εμπεριέχει κάποιες δυσκολίες:

Περισσότερα...Ορθοδοντική στην εφηβεία

Κοινωνικές δεξιότητες και marketing στην οδοντιατρική

Deksiotites

Στις 28.02.2015 έλαβε χώρα η ημερίδα της στοματολογικής εταιρείας της Ελλάδος στο Επιστημονικό κέντρο ΣΕΕ Καλλιρόης 17 στη Αθήνα, με θέμα "Κοινωνικές δεξιότητες και μάρκετινγκ στην οδοντιατρική" με τη συμμετοχή του Δρ. Κωνσταντίνου Μάρκου. Αναπτύχθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν την λειτουργία και την οργάνωση του σύγχρονου οδοντιατρείου καθώς και θέματα που αφορούν την καλύτερη και αποδοτικότερη επικοινωνία μεταξύ οδοντιατρου και ασθενή.