Γλωσσικά Σιδεράκια

Appareil Dentaire Invisible Lingual 1024x682

Τα γλωσσικά σιδεράκια είναι σιδεράκια τοποθετημένα στην εσωτερική πλευρά των δοντιών. Η εφαρμογή τους ξεκίνησε τη δεκαετία του ΄70 όταν κάποιοι ορθοδοντικοί ξεκίνησαν να τοποθετούν σιδεράκια στην πίσω πλευρά των δοντιών των ασθενών τους.
Από τότε έχουν περάσει περίπου 50 χρόνια και η γλωσσική ορθοδοντική έχει εξελιχθεί. Έτσι, τα γλωσσικά σιδεράκια είναι σήμερα πιο άνετα και πιο αποτελεσματικά σε σχέση με παλαιότερα.

 

Τα γλωσσικά σιδεράκια:

  • Είναι κατάλληλα για όλους τους ασθενείς - είτε έχουν έναν ήπιο συνωστισμό, είτε πιο περίπλοκα ορθοδοντικά προβλήματα, όπως έγκλειστα δόντια ή βαθειά δήξη των δοντιών. Επίσης είναι κατάλληλα για έφηβους, ενήλικες, ακόμα και υπερήλικες.
  • Επιτυγχάνουν μεγάλη ακρίβεια στο θεραπευτικό αποτέλεσμα - μπορούν κατά παραγγελία να κατασκευαστούν πάνω στα μέτρα του κάθε ασθενή, παρέχοντας στον ορθοδοντικό τον μέγιστο έλεγχο πάνω στην κίνηση των δοντιών, ώστε να εξασφαλίσει την κατάλληλή τους θέση και ένα τέλειο αποτέλεσμα.
  • Παρέχουν γρήγορα αποτελέσματα - ο ασθενής θα μπορεί να αναδεικνύει το βελτιωμένο του χαμόγελο ήδη από τους πρώτους μήνες της θεραπείας του, πολύ καιρό πριν βγάλει τα σιδεράκια, αφού το χαμόγελό του βελτιώνεται, αλλά τα σιδεράκια δεν φαίνονται.
  • Δημιουργήθηκε στις